6 юли 2014 г.

Пътуващият във времето Le Petit Théâtre Dior

 Le Petit Théâtre Dior е необичайна изложба от миниатюрни дрехи от колекциите на Кристиан Диор през годините, която бе представена в гр.Ченгду, Китай в края на месец юни. 

Името на изложбата е препратка към Le Petit Théâtre de la Mode, Малък театър на модата, организиран веднага след войната през 1945 г. и показващ 60 миниатюрни модели в 12 инсталации, като в една от тях манекените танцуват валс. 


"Апелът към малкото момиче във всяка една от нас е най-ефективният начин за промотиране на нов пазар като Китай, а освен това транспортирането е по-лесно. С изложбата марката Диор отива отвъд лукса в света на чистото изкуство,а от друга страна се позиционира като по-достъпна за широката публика", споделят организаторите. 

Силуетите, материите, вниманието към детайла и цялостното настроение на изложбата създават усещане за неповторимост и стил а ла Кристиан Диор.



"Във времена, в които всичко се прави от машини, шивашкото ателие трябва да бъде повече творческа лаборатория, отколкото фабрика за дрехи", споделя Кристиан Диор в своите мемоари.







Всички дрехи и детайли от Le Petit Théâtre Dior са изработени ръчно и в единствени екземпляри. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар