5 март 2014 г.

Врякащите убийци са около нас!



1 март
Пациент в Казахстан: “Докторе, падат ми ушите”. Лекарят отвръща: “Що за хуйня е това! Нещо нередно да сте правили?”. Пациентът неловко смъмря, че е извършвал полово сношение с представител на семейство патицови, разред гъскови. Лекарят изслушва, прикривайки усмивката си и изразява експертното си мнение: “Аааа, гъша хуйня значи. Споко, ще се оправите от само себе си!”. Пациентът благодари на медицинското лице, подава му найлоново пликче с литрова бутилка “Зелёная марка”, буркан кисели краставички и скъпарско кафе, след което умира на място. В смъртният акт лекарят съвестно записва, че човекът е починал вследствие на “гъша хуйня”.
15 март
Пресслужбата на Министерството на здравеопазването на Казахстан изкарва статистика, според която “през изминалия месец в Казахстан са починали 150 души – 42 вследствие на ПТП-та, 36 от натравяне с алкохол, 24 от инфаркт, 15 при битови инциденти, 12 са били разкъсани от диви животни, 10 са измръзнали до смърт, 7 били пребити от съпругите си, 3-ма са умрели от СПИН, а един човек – от гъша хуйня.”
КАК СЕ ВЪЗПРИЕМА:
16 март
Агенциите РИА НОВОСТИ, РОЙТЕРС, СиЕнЕн, ИТАР-ТАСС, ФРАНС ПРЕС предават прес-съобщението със следното заглавие: “Гъшата хуйня попада в списъка на осемте главни причини за смъртност в Казахстан”
18 март
Министерството на здравеопазването на Казахстан изпраща протестна нота на информационните агенции, като ги моли да не интерпретират статистиката погрешно и призовава населението да не изпада в паника. Но вече е твърде късно…
НОВИНАТА СТИГА ДО БЪЛГАРИЯ:
22 март
в-к “Телеграф” единствен излиза със заглавие: “В Казахстан зачестиха случаите на заболяване от неизлечима гъша хуйня”.
бТВ пуска анонси за сензационната новина през целия ден. В централната емисия новини, Юксел Кадриев съобщава: “Неизвестно досега заболяване на име “гъша хуйня” покосява населението на Казахстан. Според експерти от БАН е само въпрос на време наричаната на западните лекари “нова чума” да достигне България. Как да се предпазите от зараза и опасен ли е гъшият пастет гледайте тази седмица в предаването “бТВ Репортерите”
23 март
Сутрешен блок на НОВА. Гост – произволно “научно светило”, за което в БАН не са и чували, изразява своето експертно мнение: “Даааа, гъшата хуйня не е известна на науката – и в това е основната й заплаха”
24 март
Професор Вучков гостува в предаване по телевизия СКАТ. На въпрос на водещия дали има опасност от епидемия от коварната болест в България, той отговаря: “Властите крият реалните мащаби на катастрофата! Всъщност гъшата хуйня вече е проникнала в Европа, драги зрители! И в България е проникнала, но онези… тиквеници, моля ви се, от правителството имат подъл и подмолен план (облизва се зрелищно) да ни закопаят всичките. Няма, драги зрители, такова… прозрачност! Няма… (подпира се с две ръце на бюрото) искреност вече у нас. А, някой зрител звъни. Даааа, кажете?!”. Детски глас по телефона изкрещява “Да ти еба майката”, чува се хихикане и телефонът прекъсва.
25 март
Жълтите вестници публикуват обработени на Фотошоп снимки на гъски с червени очи и кръв по клюновете под заглавия от сорта на “Врякащите убийци са около нас!”. На задните страници се мъдрят реклами за “чудотворно лекарство, предпазващо от всякакви болести, помогнало на милиони хора по целия свят да се предпазят от гъша хуйня. Промоция – само тази седмица за 119.99 лв”. Баба Донка от село Баница бърза да си поръча от чудодейния пенкилер по телефона.
26 март
Амет и Азис едновременно открадват един и същи сръбски кючек и го използват за песни, посветени на гъшата хуйня. Започват пререкания кой е написал първи своята песен. Слави Трифонов кани в шоуто си двамата изпълнители, за да решат въпроса. Организира се конкурс “Танцувай с мен – гъша хуйня”, който тече цяла седмица. Победител е Амет, а Азис получава червено “Ферари” като утешителна награда.
31 март
Grafcho
Неизвестна никому фирма, базирана на Сейшелските острови, основава фонд за набиране на средства за разработка на ваксини срещу заразната болест. бТВ и Дарик Радио организират телефони за СМС дарения. По всички медии започват да се въртят ефектни черно-бели реклами на кампанията, подплатени с тъжно изпълнение на “Лале ли си, зюмбюл ли си”. В клиповете участват Графа, Миро, Криско, Асен Блатечки и Поли Генова, които с гробовни гласове рецитират: “Гъшата хуйня е сериозна заплаха. Помогнете да се предпазим от нея. Дарете 2,40 чрез СМС на кратък номер…”
1 април 
Негова милост, министър-председателят Пламен Орешарски, виждайки рекламата по телевизията, привиква лидерите на управляващите партии и с монотонен глас каканиже следните слова: “Другари, защо не сте ми казали за тая гъша хуйня? Вече почти година протестират срещу мен и вас, не мога едно кафе да изпия на „Витошка“ без една гора охрана. Как това ще ни накара мен да изглеждаме в очите на хората, а? Чак сега ще ни избият! Втора Украйна ли искате да се случи? За да предотвратим епидемия, разпоредете се да избият всички гъски. Разбрахте ли, другари? Какво още правите тук?”
3 април
Планът бива приведен в действие. Организира се операция “Гъските”, в която участва цялата полиция. Медиите следят историята и предават на всеки час как се развиват нещата. Птицевъдите дават отпор и организират протест, който прераства в масова тупаница с полицаите. Безредиците се излъчват на живо едновременно по всички телевизии. В крайна сметка се стига до компромиса само половината гъски да бъдат избити, а птицевъдите да бъдат компенсирани по някоя от европейските програми.
А КАКВО СТАВА ПО СВЕТА?
5 април
Фармацевтична компания Хофман Ла-Гуш: Единственото спасение за всички, заразени с гъша хуйня, както и за тези, които са здрави, но се страхуват да не се заразят, е нашето ново лекарство "Г-Хуйнифлу". Пие се минимум три месеца по 5 таблетки на ден. Страничните ефекти включват гадене, повръщане, опадане на косата, ноктите и зъбите, гърчове, припадъци и снижаване на IQ-то с около 30, но се наблюдават само в 75% от случаите. Ако след започване на курс с медикамента се появят някои от изброените симптоми, не прекъсвайте лечението си, а се обърнете към регионалния ни дистрибутор за други наши медикаменти, с които да се излекувате и от тях. 

Фармацевтична компания Гушайзер: Току-що създадохме първата и единствена ваксина, способна да предпази населението от гъша хуйня. Препоръчваме незабавна задължителна имунизация на цялото население.

Правителството: За предотвратяване на епидемията от гъша хуйня въвеждаме задължителна ваксинация на цялото население!

Еко-активист: Ваксината срещу гъша хуйня предизвиква слабоумие, аутизъм, паркинсонова болест, припадъци, гърчове или смърт в 90% от случаите! Отказвам да ваксинирам децата си! (самозапалва се публично в знак на протест)

Фармацевтична компания Гушайзер: Това са долни инсинуации на некомпетентни лица с крайни анархистични убеждения. Ние внимателно тествахме ваксината върху група от доброволци - осъдени на смърт цветнокожи хомосексуални серийни убийци. При нито един от тях след ваксинирането не е отчетено намаление на способностите да свирят на арфа, да решават частни диференциални уравнения и да изпитват съчувствие и състрадание към беззащитни животни. Следователно нашата ваксина е абсолютно безопасна и безвредна!

Правителството (след 55-тия самозапалил се протестиращ еко-активист): Хората имат демократично право да решават сами дали да ваксинират децата си, или не. За предотвратяване на епидемия сред ваксинираните деца, забраняваме на всички неваксинирани да посещават детски градини, училища, кина, театри и да пътуват с градския транспорт. Задължаваме всеки, който не е ваксиниран, да носи на една от ръцете си лента с изображение на оцветена в жълто гъска с размер, не по-малък от 15 см.

Интернет-обществото: В началото на всеки медицински форум модераторите въвеждат важна тема : "Ако за пореден път някой се опита да убеди хората в този форум, че ваксината срещу гъша хуйня е опасна за здравето и живота на хората, а вирусът на гъшата хуйня е безвреден, ще бъде баннат без предупреждение!"
15 април
След протестната нота, изпратена от Казахстанското министерство на здравеопазването, информационните агенции публикуват извинение и декларират, че такова нещо като “гъша хуйня” няма.


Текст и снимки: segal.livejournal.com, "Под моста" и интернет

Няма коментари:

Публикуване на коментар