30 октомври 2016 г.

Папата Суперзвезда

Луиз Брътън от Айриш Таймс:

"Богохулният понтифик на Джъд Лоу трудно предизвиква симпатии в новата драма на Сорентино, но с толкова звезди в кастинга можем да продължим да се надяваме. Лени Белардо е първият американец, станал папа. Той разтърсва Ватикана: не само че е неприлично млад, но и има съвършен тен. Още в първите седем минути два пъти виждаме дупето на Негово Светейшество, който пуши цигара от цигара, пие чери кола, замисля интриги и се кани да предизвика сътресение в Църквата. Все едно е Франк Ъндъруд, но в смешни дрехи. Първият епизод е бавен, камерата се наслаждава на папските апартаменти и на момчешкото изражение на самодоволния Лоу. Даян Кийтън е гаранция, че сериалът ще бъде много интересен. Хуморът е предвидим, драмата предстои, диалогът е приятно комичен, а костюмите и операторската работа правят сериала визуално разкошен като платно на Караваджо"

Режисьорът на сериала Паоло Сорентино:

“Ясните знаци за божието съществувание. Ясните знаци за божието отсъствие. Как вярата може да бъде търсена и изгубена. Величието на святото, твърде голямо, за да бъде разбираемо, когато се бориш с изкушения и когато всичко, което би могъл да направиш, е да им се отдадеш. Вътрешната битка между ограмната отговорност като Глава на католическата църква и нещастието на обикновения човек, когото съдбата (или Светият дух) са избрали за Папа. И най-сетне, как да боравиш с властта в държава, където догмата и моралният императив са отричането на властта и безрезервната любов към ближния. Ето за това става дума в Младият папа"





"Сериалът е изследване на мъже и жени, преди всичко на мъже, които са се потопили в един дълбок контакт с нещо, което от материална точка го няма, Бог. Това е връзка с Бога, изживяна по различен начин от нас, които понякога се сещаме за него и после си продължаваме живота по старому" 




Няма коментари:

Публикуване на коментар