6 септември 2014 г.

Какво пият в Сибир - чай или бира?



Дэвид Духовны представил себя русским
Фото: А. Астахов / Ведомости
Дейвид Духовни се снима в реклама на сибирска бира в разгара на конфликта между Украина и Русия. Рекламният клип със слоган „Имате с какво да се гордеете!” е дълъг 2,5 минути и в него се засягат темите за националната култура и носталгията по родината. Духовни е с еврейски корени от Източна Европа и предците му напускат Украина преди революцията през 1917 г. В рекламата актьорът разсъждава какъв би могъл да стане в Русия, ако прадядо му не беше емигрирал - актьор, космонавт, балетмайстор, хокеист, а може би изследовател на Арктика или музикант в култовата рок-група Машина Времени. Руските медии съобщават, че бюджетът на проекта е около $1,5 млн, от тях $500 000 за сценарий и производство и $1 млн. — хонорар за Духовни. Продуцентите споделят, че са обмисляни варианти вместо Духовни да бъдат поканени Венсан Касел, Джони Деп или Ди Каприо.


Същевременно марката "Сибирский гостинец" публикува хумористична реклама-отговор на тази с Дейвид Духовни, в която играе чернокожият актьор Андрю Нджогу, разказвайки какви преимущества е получил след като е заминал да учи в Русия, докато в САЩ щеше само да слуша рап и да се снима пред чужди коли.


Така или иначе рекламата с участието на Дейвид Духовни стъпва на вече позната и използвана схема в рекламата на спиртни напитки. През 2011 г. известният американски киноактьор Уилям Дефо се снима в реклама на Jim Beam, в която основната тема също е "какъв бих бил, ако...".



Няма коментари:

Публикуване на коментар