14 май 2015 г.

Как реагират американците на руска храна?

Вижте тук:



11 май 2015 г.

Вкусът на спомените

Александър Калчев от DDB Paris е авторът на великолепната реклама на Maille, която ни напомня, че всяко ястие крие спомен, а всеки спомен има вкус. Историята започва с Трапезата - "мястото където започват всички истории. Моментите, които създаваме заедно около трапезата, историите които споделяме. Защото когато вечерята приключи, идват спомените. Спомените, които ни свързват. Спомените, които остават..."

Advertising Agency: DDB, Paris, France
Creative Director / Copywriter / Art Director: Alexander Kalchev

Ето още няколко примера от работата на Александър Калчев


Органичен ефект за органите ни

Какво се случва когато едно голямо семейство реши да яде само органична храна? 

Шведският институт за изследване на околната среда (Swedish Environmental Research Institute IVL) провежда задълбочено изследване, което си поставя за цел да проучи какво се случва с тялото ни когато ядем само чиста храна, а не конвенционална от магазина или хипер-маркета. Резултатите са недвусмислени - значително намаляване на пестицидите в тялото и общо подобрение на всички телесни показатели. Оказва се, че макар и по-скъпа, органичната храна е в пъти по-полезна и здравословна от конвенционалната. Купуването на по-скъпа от обичайните цени и намаления в кварталните магазини фермерска продукция е инвестиция както в собственото здраве, така и в здравето на земята, която не се обработва с пестициди. 


Целият доклад е достъпен тук и тук



Източник: Coop Sverige



7 май 2015 г.

Да срещнеш Мурило

Какво се случва когато се свържат ултразвуков ехограф и 3D принтер? Татяна е бразилска незряща майка, която се среща с бъдещия си син Мурило още преди да се е родил. 

Вижте как:







Източник: Huggies Brasil
В България Фондация Синергия работи активно в сферата на социалното предприемачество на хора със зрителни увреждания и организира ежемесечни събития "в Тъмното" по модела и методите на немската платформа "Диалог в тъмното" - дегустации, вечери, презентации, екипни обучения, коучинг сесии и др. На тези събития основен акцент е смяната на местата - зрящите биват водени от незрящите в пълна тъмнина. Така участниците разбират, че в тъмното всички са равни и най-важното нещо са доверието, докосването и диалога, все неща, които по един или друг начин липсват в съвременния начин на живот, който е доминиран от рационалността, визуалната култура и технологиите за сметка на интуицията, вслушването във финните нюанси на сетивата и реалният човешки контакт. 

Черно мастило от бели дробове

Черно мастило от бели дробове - това е посланието от кампанията против тютюнопушенето на Thai Health Promotion Foundation. За целта е използвано мастило направено от белите дробове на починали пушачи, които са дарили органите си. 

Вижте видеото и добре помислете дали да продължавате да пушите:

4 май 2015 г.

Песен за Държавна Сигурност

Недвусмислената "Песен за Държавна Сигурност" се изпълнява от великолепния глас на Евгени Душанов, който около промените през 90-те години на миналия век емигрира в САЩ и остава сравнително неизвестен като естраден певец от ранга на големите имена на българската естрада от 80-те и 90-те, Илия Ангелов, Васил Найденов, Етиен Леви и др.


Музика: Бенцион Елиезер

Текст: По стихотворението на Павел Матев "Песен за мълчаливия подвиг"